Schoolschaak

 

Een hobby voor het leven
Veel kinderen in Groningen & Ommelanden krijgen schaakles op school. En daar blijft het niet bij. Er worden schoolteams gevormd die mee doen aan stedelijke, provinciale en landelijke competities.

 

Schoolkinderen hebben echt plezier in het spel; velen worden lid van een schaakclub. In het schaakspel hebben ze een hobby voor het leven.

Schaakles
Een schaakles begint met een uitleg, gevolgd door het maken van oefeningen. Daarna is er ruim tijd voor het leukste deel van de les: schaken met klasgenoten.

 

Cursussen
In overleg krijgt de school de cursus die het beste past. Er is keus tussen binnenschoolse en buitenschoolse lessen. Een combinatie van een korte, klassikale kennismakingscursus met een vervolgcursus na schooltijd voor de die-hards is ook mogelijk. Een cursus die het gehele schooljaar loopt kan ook.


De stappenmethode
De stappenmethode is een lesmethode om kinderen te leren schaken. Ieder kind dat kan lezen en schrijven kan de lessen volgen. Veel scholen en schaakclubs in onder meer Nederland, BelgiŽ, Duitsland en Zwitserland gebruiken de methode voor hun schaaklessen. De stappenmethode is gecertificeerd door de Nederlandse Schaakbond.